Арсенал и Челси демонстрираха страхлива и много некачествена игра и завършиха при равенство 0:0 в лондонското дерби от 17-я кръг на английската Висша Лига, играно на стадион "Емиратс".

"Артилеристите" водеха играта през почти цялото време, но нямаха никаква идея как да преодолеят изключително дефанзивната схема на Жозе Моуриньо. Едва в последните десетина минути те се активизираха, но Оливие Жиру направи два пропуска.

Челси от своя страна имаше няколко контраатаки, при една от които Франк Лампард удари греда. Като цяло обаче "Сините" не с нищо не показаха, че искат победата, и смените на Жозе Моуриньо към края на мача потвърдиха това.

Така Специалния показа, че не се е шегувал, когато наскоро заяви, че може да започне отново да залага на дефанзивна схема на игра. Все пак това му донесе частичен успех, защото вече в 10-ти мач той няма загуба от Арсен Венгер.

След равенството Арсенал се изравни на върха на класирането с равни точки с Ливърпул, но с по-лоша голова разлика. Челси пък е на 4-то място, само на две точки от лидерите.

 

Прочетете подробности за Арсенал - Челси

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase