Луиш Фиго очаква равен на "Ел Класико". Снимка: Reuters

Бившият футболист на Барселона и Реал Мадрид Луиш Фиго прогнозира, че в утрешното голямо дерби на Испания няма да има победител.

Двата непримирими съперника ще се срещнат на "Камп Ноу", като каталунците имат 3 точки аванс пред кралския клуб в класирането.

"Мисля, че двубоят ще завърши 2:2. Очаквам Барселона да доминира в мача, тъй като са домакини, а и в момента играят добре. Реал обаче има сили да постигне добър резултат, като ще бъде много важно да намери баланса в играта си“, заяви португалецът пред "Града 360".

"Ако гостите успеят бързо да изнасят играта от защита в нападение, ще имат успех. В тези мачове всичко може да стане, а и много често отборът, който на теория е в по-слаба форма, успява да се наложи. В случая това е Реал, така че ще видим какво ще стане", добави Фиго.

Португалецът, който скандализира феновете на Барса с преминаването си в Реал през 2000 година, след като преди това игра 5 сезона при каталунците, обяви, че е взел правилното решение тогава.

"По онова време смятах, че не съм оценен достатъчно в Барселона. Мисля, че давах много на клуба, а не получавах дължимото в замяна. В един момент получих възможност и изобщо не се замислих. Във футбола често става така", изтъкна Фиго за един от най-шокиращите трансфери в историята на футбола.

Още новини от света на футбола четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase