Давид Луис и Руни може да сменят отборите. Снимка: Ройтерс

Манчестър Юнайтед е отказал оферта от Челси за Уейн Руни, твърди вестник "Дейли Мейл".

Според изданието сините са предложили 10 милиона лири кеш плюс топ играч по техен избор. Възможностите били две - Давид Луис или Хуан Мата.

И двамата са високо ценени и могат да свършат чудесна работа на "червените дяволи". Въпреки това обаче отговорът на Юнайтед бил категоричен отказ. Нещо повече, от "Олд Трафорд" заявили на Челси да не си правят труда с втора оферта.

С това сякаш Дейвид Мойс иска да наложи авторитета си още от началото на престоя си начело на клуба. Иначе от футболна гледна точка сделката не изглежда лоша за Юнайтед, тъй като Руни продължава да бъде недоволен и вчера се появиха информации, че той е реагирал гневно на последните изказвания на Мойс, според които английският национал е резервен вариант на Робин ван Перси.

Така при продажбата на Руни в Челси не само ще постъпят прилични пари в касата, но може да се вземе типичен плеймейкър в лицето на Мата, от какъвто Юнайтед има остра нужда.

"Червените дяволи" вече се провалиха в опита си да привлекат Тиаго Алкантара, а амбициите да вземат Сеск Фабрегас изглеждат доста трудно изпълними, предвид желанието на играча да остане в Барселона.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase