Снимка: БТА

Близо 400 фенове на ЦСКА потеглиха на шествие от стадион "Българска армия" през Борисовата градина. Феновете са решени да разберат какво ще се случи с любимия им отбор. Преди това при тях дойде търговският директор на ЦСКА Георги Павлов, който не можа да каже нищо конкретно за ситуацията. Част от протестиращите го призоваха да се включи заедно с тях в протеста, защото и той е цесекар, Павлов обаче каза, че няма да го направи. Част от участниците в протеста се заканваха да го бият, други му стискаха ръката.

Още по темата

Павлов поиска от феновете да излъчат свои представители, на които в понеделник да бъдат връчени акциите на клуба и те да си ги продават. По време на разговорите имаше скандирания и освирквания, предаде „Фокус“.

На стадион "Българска армия" имаше полицейско присъствие. Шествието на ЦСКА също се охраняваше от полиция. Полиция има и пред сградата на БФС, която миналата събота запалянковци буквално потрошиха.

Шествието на феновете на ЦСКА премина Орлов мост, където движението беше блокирано за кратко и продължи по бул. "Цар Освободител" в посока Народното събрание. Недоволните скандираха "вън боклуците от ЦСКА" и обиди към бившия премиер Бойко Борисов.

Полицията спря шествието на бул. "Мария Луиза", след Министерския съвет и феновете потеглиха по обратния маршрут към Народното събрание и Орлов мост.  При преминаването им по улиците периодично се спираше движението.

Няма задържани по време на протеста на феновете на ЦСКА в столицата, по данни на СДВР.  Преди протестното шествие да потегли от стадион „Българска армия” в суматохата е пострадал журналист от вестник „Стандарт” и носът му е бил счупен. След инцидента му е била оказана лекарска помощ и състоянието му е стабилно. Работата по случая продължава.

Междувременно от партия "Атака" поканиха на среща фен-клуба на отбора, за да "намерим заедно начин да спасим любимия отбор".

Информацията е актуализирана към 19.00 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase