Давид Луис е цел за няколко отбора. Снимка: Reuters

Шампионът на Германия Байерн Мюнхен има сериозни мераци да привлече в редиците си централния защитник на Челси и националния отбор на Бразилия Давид Луис, твърди "Дейли Меил" в днешния си брой.

Новият треньор на баварците Пеп Гуардиола от доста време насам харесва бразилския бранител и държи да подсили тима именно с неговото привличане.

През последните седмици около бъдещето на Луис се появиха сериозни спекулации, като усилено се говори, че той може да напусне "Стамфорд Бридж". Вариантът засега е ПСЖ, но и "баварците" очевидно са готови да се намесят в битката за неговия подпис.

Самият Пеп пък призна, че неговият отбор изобщо не се нуждае от кардинални промени, но все пак отбеляза, че защитата може да бъде подсилена.

Луис пък има три години до края на договора си с отбора, след като пристигна в Челси от Бенфика през 2011 година.

Преди време името му се свързваше и с Барселона, но каталунците искат да подпишат с друг бразилец, вместо с него. Те искат да вземат Тиаго Силва от ПСЖ.

Кариоката се представи много силно през втората част на изминалия сезон, като дори се налагаше да играе и като халф. Още не е ясно, дали Моуриньо би склонил при добра оферта да се раздели с него.

Още новини от света на футбола четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase