Пламен Константинов. Снимка: Булфото

"Няма никога да бъде приет един министър, който никога не се е затичвал в час по физическо", обяви пред TV7 волейболната легенда Пламен Константинов в коментар на избора на проф. Мариана Георгиева като нов министър на младежта и спорта.

"Спортът има специфика и не може да бъде управляван, без да познаваш проблематиката. Министърът трябва да има понятие", коментира Константинов.

"Спортът е нещо специфично, плюс това аз разбирам, че идеята на новото правителство е да се наблегне на младежката политика, тя да се избута напред. Като управленски ресурс обаче сигурно 1/10 от хората в това министерство ще се занимават с младежката политика. Оперативната работа на 90% е свързана със спорта и спортните федерации. Ежедневно трябва да има комуникации и действие, което означава, че е по-добре човек с компетенции в спорта, който може веднага да реагира", продължи той.

Другият момент е, че може би ще подобри изказа на някои, пошегува се волейболният специалист.

"Данчо Йовчев е безспорно един авторитет. Аз мисля, че на Петър Стойчев трябваше да му се даде шанс. Но не просто в тези два месеца. Той беше човек с потенциал", завърши Пламен Константинов.

Самата министърка обяви преди ден по време на приемането на поста, че като млада е тренирала волейбол.

Тя обеща да спази задълженията си по протокол да посещава спортни събития. Тя прие поста от Петър Стойчев и обяви, че Йордан Йовчев, който остава заместник-министър, ще бъде нейната връзка с федерациите.

На въпрос обаче дали знае колко медала е спечелила България на последните Олимпийски игри, тя се измъкна: "Числата нямат значение".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase