Робен е желан от Сити. Снимка: Ройтерс

Английският Манчестър Сити е предложил 20 милиона евро на германския първенец Байерн Мюнхен за Ариен Робен, твърди сайтът sport.de.

Бъдещето на холандеца при баварците през новия сезон изглежда несигурно заради привличането на Марио Гьотце от Борусия Дортмунд. Според испанския вестник "Спорт" Ювентус също е в играта за подписа на крилото.

Според германските медии новият наставник на Байерн Пеп Гуардиола не харесва Ариен Робен и по-специално неговия индивидуализъм. Освен това Робен често стои в лазарета на отбора.

Испанецът няма нищо против "лалето" да смени отбора през лятото. Ръководството на Байерн отдавна увери, че няма да се бърка в работата на младия специалист.

Самият Робен не пожела да коментира слуховете за своето бъдеще: "Мисля единствено и само за настоящия сезон и нашите цели до края на кампанията".

Интересното е, че от финансова гледна точка Робен има интерес да играе за Манчестър Сити, вместо за Байерн. На стадион "Етихад" холандецът не само ще прибира повече пари, но ще взима пълната си заплата ако е контузен. Според законите в Германия контузен футболист прибира само процент от възнаграждението си.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase