Ботев се цели в Гара. Снимка: Булфото

В лагера на Ботев Пловдив не са се отказали от идеята да хвърлят трансферна бомба тази зима. "Жълто-черните" са се прицелили в бившата голова машина на Левски Гара Дембеле, информира вестник "7 дни спорт".

26-годишният малиец е в плановете на Станимир Стоилов след отказа на Валери Божинов за заиграе за "канарчетата".

Мъри има картбланш от собственика Цветан Василев за голям зимен трансфер. Освен с Дембеле хасковлията проявява интерес и към Валери Домовчийски.

Както е известно, Гара Дембеле дебютира в българското първенство с екипа на градския съперник Локомотив Пловдив и това може да разбуни духовете под тепетата, ако сега той облече екипа на Ботев.

В момента той е ненужен в настоящия си тим Фрайбург, който прави всичко възможно да го разкара. Освен от Ботев, интерес към французина има и от Енерги Котбус.

Сериозна пречка пред осъществяването на евентуален трансфер е високата трансферна сума, която ще искат шефовете на Фрайбург. Предполага се, че те ще търсят поне 1.5 милиона евро за правата на стрелеца.

Ако Стоилов не успее в опитите си да доведе някой измежду Дембеле и Домовчийски, последен вариант за подсилване на атаката е бившият голмайстор на "А" група Георги Христов.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase