Армен Назарян Снимка: архив, Булфото

Двукратният олимпийски шампион Армен Назарян се готви за шокиращо завръщане в борбата, информира TV7.

Натурализираният арменец може дори да участва на олимпиадата в Рио де Жанейро през 2016 г. Това твърди треньорът Иван Гарабитов, който в началото на годината помогна на Назарян да отслабне с повече от 20 кг.

Класикът имаше намерение да се пусне и на игрите в Лондон това лято, но нелепа контузия го спря от участие в преборванията за място в националния тим.

Макар и на 38 години, двукратният олимпийки шампион е бил напълно подготвен за подвига благодарение на упражненията за концентрация, медитация и освобождаване на стрес, които прави под ръководството на Гарабитов.

Според треньора шансът Назарян да опита да се качи на олимпийския тепих в Рио де Жанейро е голям. До края на месеца ще стане ясно дали Армен Назарян ще бъде назначен за треньор на националите по класическа борба.

Само преди няколко дни шефът на федерацията Валентин Йорданов обяви, че арменецът е фаворит за поста. Ако кандидатурата му бъде предпочетена, той може да пътува за Бразилия като играещ треньор.

По време на игрите Назарян ще е на 42. Борецът, който има и три световни титли, се отказа преди две години, а в началото на 2012 г. влезе в УС на родната федерация.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase