Роберт Левандовски ликува, след като е открил резултата срещу Реал Мадрид. Снимка: Ройтерс

Испанския Реал Мадрид продължи традицията да играе неуспешно на германска земя. Мадридчани загубиха с 1:2 в гостуването си на Борусия Дортмунд и предадоха лидерската позиция в Група Д на Шампионската Лига на германския си съперник.

Борусия откри резултата в 36-та минута чрез Роберт Левандовски, но почти веднага Кристиано Роналдо изравни за Реал. През второто полувреме обаче Дортмунд нанесе втори удар чрез Шмелцер, на който Реал нямаше отговор.

Така вече в 24 мача на германска земя Реал Мадрид има една единствена победа и цели 17 загуби.

Още по-тежко обаче е положението на английския шампион Манчестър Сити. В другия мач от същата група "гражданите" загубиха с 1:3 гостуването си на Аякс и остават на последно място в класирането само с една точка.

Развоят на мача е още по-изненадващ и поради факта, че именно Сити откри резултата чрез Самир Насри. Аякс обаче не се предаде и обърна мача с голове на Сийм де Йонг, Мойсандер и Кристиан Ериксен.

Също толкова мрачно бе настроението и в лагера на Милан след края на днешните мачове. "Росонерите" загубиха с 0:1 от испанския Малага. Така бъдещето на треньора Масимо Алегри става още по-несигурно.

Разочароваща бе и вечерта за другия английски представител Арсенал. "Артилеристите" изиграха много слаб мач и заслужено загубиха с 0:2 от Шалке след голове в края на мача на Хунтелаар и Афелай.

 Подробности за Борусия Дортмунд - Реал Мадрид прочетете тук.

Подробности за Аякс - Манчестър Сити прочетете тук

Подробности за Малага - Милан прочетете тук

Подробности за Арсенал - Шалке прочетете тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase