Почти нямаме шансове за медал, смята Николов. Снимка: архив Булфото

Капитанът на волейболния ни тим Владимир Николов призна, че шансовете ни за медал на Олимпиадата без Матей Казийски и Андрей Жеков са минимални. Той даде интервю за volley24.pl преди началото на Олимпийските игри в Лондон 2012 и изрази съжаление, че отборът ни е слаб.

"Отборът ни е много по-слаб без Матей Казийски и Андрей Жеков. Две години направих всичко възможно, за да се класираме на Олимпиадата и изведнъж се видя, че ще отида като турист", сподели разочарованият ни национал.

"Може би не като туристи, твърде грубо определение, но почти никакъв шанс за медал. Всичко се срина и бях в трудна ситуация, но да напусна отбора в този момент щеше да е най-лесния начин да избягам от всички проблеми и тревоги, а аз никога не съм го правил в живота си."

Николов сподели, че след Олимпиадата се отказва. По негови думи той отдавна го е обмислял и затова толкова е искал отборът да се представи добре на Игрите.

”На моята възраст става все по-трудно да съм титуляр. За известно време можех да помагам на Цветан Соколов да се развива", обяснява Николов. "Той е играч с голям потенциал, но му липсва малко спокойствие, опит и да издържа на напрежение, но съм сигурен, че ще ме замести достойно в националния отбор на България", допълва своето изказване капитанът на България.

Още новини от Лондон четете на Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase