Григор Димитров. Снимка:Ройтерс

Най-добрият тенисист на страната ни Григор Димитров записа историческа победа на международния тенис турнир на тревна настилка в Куинс Клъб, Лондон. Турнирът е с общ награден фонд 625 300 евро.

След като отстрани последователно Боби Рейнолдс (САЩ), Жил Мюлер (Люксембург) и Никола Маю, преди броени минути младият хасковлия се справи със съпротивата и на южноафриканеца Кевин Андерсън, побеждавайки го в три сета – 4:6, 6:4, 6:3.

Двубоят започна напълно според предварителните очаквания - с тотално предимство на сервиращите, като, подвластен на напрежението, в началото българинът срещна известни затруднения в своите подавания.

Благодарение на някои блестящи отигравания хасковлията все някак се измъкваше от критичните ситуации, но в десетия гейм южноафриканецът взе своето и след първи пробив сложи точка на сета.

В началото на втория сет започна да ръми над Лондон, което прекъсна играта за около половин час. След подновяването на мача последваха два стабилни гейма за сервиращите, като в тези на Андерсън почти не се стигаше до разигравания.

Последва и второ кратко прекъсване, докато облаците окончателно подминат кортовете над Куинс Клуб, а при поредното рестартиране на срещата двойна грешка на южноафриканеца донесе решителния пробив за Гришо, който се оказа напълно достатъчен първата ни ракета да възстанови статуквото на корта.

Така всичко трябваше да се реши заключителния трети сет, в който сервиращите отново доминираха до 2:2, след което последва истински рецитал от страна на Григор, спечелил четири от следващите пет гейма и така за първи път в своята кариера достигна до финалната четворка на турнир от календара на АТР.

Утре в стремежа си да продължи приказката и да се класира за директния сблъсък за трофея в Куинс Григор Димитров ще се изправи срещу победителя от двойката Давид Налбандиян – Ксавие Малис.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase