Италианският Итас Диатек Тренто спечели всичко в клубния волейбол, а през този сезон лети към нови върхове на всички фронтове – Серия А1, Купата на Италия и Шампионската лига.

В тима, който е успешно ръководен от треньора Радостин Стойчев, се следва ясен проект, като безспорна част от него е капитанът Матей Казийски.

Договорът на звездата на българския национален отбор изтича и някои побързаха да напишат, че това е последния му сезон с екипа на Итас.

Притеснен ли е от тези слухове човекът, който се довери на Матей и го доведе в Тренто, а именно президентът на клуба Диего Мосна? Той се съгласи любезно да коментира темата за "BGvolleyball.com".

"Разговаряме с Матей за подновяването на договора му, но със сигурност няма някакви срокове до когато той трябва да подпише. Той обаче най-вероятно ще преподпише и остане при нас. Вярвам, че Матей ще продължи да играе за Тренто и ще парафира нов договор. Знаете в такива моменти трябва да се разгледат доста неща, но нито Казийски, нито ние бързаме".

"Матей осъзнава, че отборът ни ще продължи да бъде също толкова силен и конкурентен и през следващия сезон. Освен това той е и капитан на този тим, защото Тренто не забравя, че именно Матей донесе първата титла на тима в Серия А1".

"Необходимо е да припомним, че времената не са както преди и икономическият свят е скован от глобална криза. Трябва да имаме впредвид това, но не мисля, че това може да окаже чак такова влияние".

"Вижте, от шест години Матей, както и останалите наши играчи, получават всякакви оферти. Това е нормално, защото сме номер едно в света и всеки прави опити да привлече някои от нашите състезатели".

"Преди време и Хуанторена имаше оферти (б.а. от руския Зенит (Казан)), но в крайна сметка остана при нас. Да, разбира се. Аз работя за това Казийски да остане при нас, но пак казвам не гоним някакви срокове".

"Той има достатъчно ангажименти с отбора, аз също съм ангажиран и с други неща. В България медийният сектор е доста плодороден, в смисъл че се пише и съобщава повече отколкото трябва, което до известна степен е прекалено. И в Италия понякога се прекалява, но не както при вас".

Още волейболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase