Мегазвездата на световния волейбол Матей Казийски може да напусне Тренто през лятото, когато изтичат договорните му взаимоотношения с италианците.

Капитанът на тима все още държи в шах ръководството на клуба и не е подписал нов контракт.

Генералният мениджър на Тренто Джудзепе Кормио обяви: "Налице е общо желание между двете страни за подновяване на договора. Направена е среща, остава само формалността по поставянето на подписите."

Матей е единственият основен играч на Тренто, който няма нов договор.

В същото време селекционерът на националния ни отбор по волейбол Радостин Стойчев определи Италия като основния ни съперник на олимпийската квалификация.

Турнирът ще се проведе от 8-и до 13 май в зала “Арена Армеец” в София. Единствено победителят ще получи квота за участие на Олимпиадата в Лондон. България попадна в група “А” със Сърбия, Испания и Словения.

“Основният ни противник е Италия. Сърбия е солиден отбор, Германия и Словакия, от който загубихме, както и Словения имат своите шансове".

"По-добре беше да тренираме в “Арена Армеец” преди началото на квалификацията, но това не е тема, която искам да коментирам. Това не може да служи като оправдание”, заяви Радо Стойчев.

Още волейболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase