Снимка: архив, Булфото

Звездите на националния ни отбор по футбол – Мартин Петров и Стилиян Петров, отхвърлиха възможността да се откажат от представителния ни тим. Марто и Стенли разпространиха официално своята позиция.

“Нямаме никакво намерение да прекратяваме участието си в националния отбор. Винаги сме играли с гордост за България и сме се опитвали да защитаваме честта на родината, давайки всичко от себе си. Понякога се е получавало, понякога – не, но така е във футбола".

"Истината е една: независимо от моментното състояние на всеки от нас – болки, контузии, лични проблеми или насочените срещу нас враждебност и завист, и двамата сме готови да излезем на терена с екипа на България и да се борим докрай за победата”, се казва в изявлението, подписано от Стенли и Марто.

Стилиян признава, че на няколко пъти е давал изявления в английските медии за намерението си да спре да играе в националния отбор след края на квалификациите за Евро 2012.

“Промених си мнението под влиянието на новия селекционер Лотар Матеус.

"Говорил съм с него по този въпрос, той знае за готовността ми да играя под негово ръководство и в квалификациите за Мондиал 2014, стига да съм в необходимата форма и да съм необходим и полезен".

"Ако преценят, че нямат нужда от мен, няма да е проблем. Всичко останало по темата са спекулации”, категоричен е Стилиян.

“Хиляди пъти съм казвал, че ще играя за България, докато ме викат и усещам, че мога да помогна. Ако не съм във форма, естествено, няма да ме повикат, това е нормално. Никой не може да спре естествения ход на времето”, сподели Мартин.

Още новини от родния футбол в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase