Снимка: БГНЕС

От днес таксиметрови шофьори започват безсрочен протест срещу закриването на таксиметрови стоянки в София, съобщи за БТА Красимир Цветков, председател на Националния таксиметров синдикат.

Няма да правим шествие, за да не пречим на софиянци, защото трафикът в София и без това е тежък, посочи той. Цветков обясни, че протестът ще се изразява с присъствие на таксиметрови шофьори и техните автомобили на всичките 131 стоянки на територията на София, определени с общинска заповед. По думите на председателя представители на синдиката са започнали монтаж на пътни знаци и указателни табели на премахнатите ни такси-стоянки.

Красимир Цветков посочи, че на територията на София трябва да има 131 стоянки с общо 729 места. В зоните „Център“ и „Широк център“ стоянките трябва да са общо 68, но по думите му 21 от тях са премахнати. Той подчерта, че настояванията на бранша включват всяка стоянка да има и инвалидно място.

Плащаме данъци и искаме адекватна инфраструктура, както и адекватно репатриране на неправилно паркирани автомобили върху таксиметровите стоянки, посочи още Красимир Цветков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase