Снимка: БГНЕС

Днес заседанията в Столичен общински съвет продължиха над четири часа, а темата - реорганизацията на движение и ремотн на бул. “Партиарх Евтомий”, бул. "Витоша" и ул. "Фритьоф Нансен”. От Комисията по транспорт към СОС призоваха градоначалникът Васил Терзиев да замрази проекта.

По време на заседанието зам.-кемтът по транспорт Илиян Павлов каза, до сега “Партиарх Евтимий” е използван на 100% от автомобилите и реаорганизация в движението там е наложителна. Общинските съветници обаче бяха критични към групата на ПП-ДБ-СС и администрацията в Столичната община, заявявайки, че "този абсурд трябва да спре".

В дискусията се включи и районният кмет на “Средец” Трайчо Трайков, който каза, че този проект е бил задвижен, но част отинформация е била скрита за обществеността, но и за някои общински съветници. Той призова дейностите по реорганизацията да бъдат преустановени, докато не се направят пълни анализи на ефектите от промяната и те не бъдат съгласувани с живущите в района.

Председателят на транспортната комисия в СОС Иван Таков поиска общинските съветници да получат цялата документация около решението, предаде Нова ТВ.

Транспортната комисия обаче не може да задължи градоначалника Терзиев да спре проекта и поради тази причина Таков заяви, че след като нямало консенсус, то би следвало той да не се изпълнява.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase