Снимка: БГНЕС

Председателят на Столичния общински съвет (СОС) Цветомир Петров, заедно със зам.-председателя Бойко Димитров и председателя на групата на "Продължаваме промяната - Демократична България" ("Спаси София") Борис Бонев внасят доклад, с който предлагат общинският съветник Благовест Георгиев да бъде освободен от всички заемани позиции към момента, съобщиха от пресцентъра на СОС.

В момента Георгиев е член на Комисията по транспорт и пътна безопасност; член на Комисията за децата, младежта и спорта; член на Комисията по архитектура, член на Съвета за управление на Специализирания общински приватизационен фонд; член на Областния съвет за развитие на Област София.

"Цялата група на "Продължаваме промяната – Демократична България" ("Спаси София") веднага след инцидента настояхме той да подаде своята оставка и това продължава да е нашето искане. Заради това Благовест Георгиев вече няма да е част от нашата група. Очаквам да поеме своята отговорност за действията си и да напусне мястото си в съвета, за което софиянци му гласуваха доверие през есента на 2023-а година. Ние сме избрани да оправдаваме очакванията на гражданите, а не да ги рушим.“, коментира Петров, цитиран от пресцентъра на СОС.

Предложението ще бъде гласувано на предстоящото заседание на съвета на 25 април.

На 6 април кметът на София Васил Терзиев, председателят на СОС, общински съветници поискаха оставката на Благовест Георгиев, след като същият ден от МВР съобщиха за катастрофа в София, при която виновният водач е избягал от местопроизшествието.

Сигналът за инцидента е подаден около 21:00 часа предишния ден, а очевидци са съобщили, че минути по-рано на кръстовището на улиците „Драган Цанков“ и „Кирил Видински“ лек автомобил „Ауди“ навлиза в насрещното платно и реализира пътно произшествие с друго превозно средство. Водачът не е спрял и е напуснал мястото на катастрофата. Органите на реда са установили самоличността на 43-годишния водач. Пред тях мъжът е заявил отказ да бъде тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase