Снимка: БГНЕС

Голяма част от планираното обновяване на тротоарите в район “Студентски” е извършена и това може да се види по улиците „Стоян Киркович“, „Никола Габровски“, „Осми декември“. Скоро ремонт започва и на други места. 
Кметът на район “Студентски” Петко Горанов обясни пред БНР, че се поставят нови плози, снижени бордюри и тактилни плочи

Той припомни, че един от основните проблеми на квартала е неправилното паркиране на автомобили. Студентски град е наводнен с автомобили от цялата страна. Често пъти собствениците ги оставят дълго без да ги преместват.
За неправилно паркираните районната община разчита на контрола от страна на ЦГМ и Пътна полиция.

"Проверки се правят всеки ден, налагат се актове, но ефектът е минимален – отбеляза Горанов. Според него срещу многото автомобили решението е въвеждане на зона за почасово платено паркиране.

Относно общежитията, Горанов каза, че техен собсветник е МОН. Районният кмет допълни, че проблемът с осветлението около общежитията е от години. Т.нар. кампуси не се стопанисват от техния собственик. Има план от 2010 г. но не е приложен.

"МОН трябва да прави инвестиции не само в сградите, но и за околната територия. Отговорността се прехвърля върху местната власт, но нямаме бюджет за това. Засега такова разбирателство няма."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase