Снимка: БГНЕС

С 48 гласа „За“, 0 „Против“ и 3 „Въздържал се“ Столичният общински съвет (СОС) даде зелена светлина за разсрочването на задълженията на Левски към Столична община.

Дълговете на „сините“ са в размер на над 2 млн. лева и са свързани с Данък върху недвижимите имоти и такса смет. По време на вчерашната съвместна пресконференция във ВИП-а на сектор А на „Георги Аспарухов“, членът на Управителния съвет на Левски Борислав Георгиев заяви, че от клуба ще се опитат да изчистят задълженията си към Общината в максимално кратки срокове.

Те са натрупани в периода 1 януари 2016 – 31 декември 2020. Общият им размер е 2 079 638 лв, като главницата е 1 369 519 лв, а лихвите към нея – 728 119 лв. Общинските съветници приеха плана по разсроченото погасяване на дълга в рамките на 36 месеца с ежемесечно плащане на погасителна вноска на всяко последно число от съответния месец.

На пресконференцията вчера мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков каза, че клубът е погасил цялата главница към Нациjdоналната агенция за приходите (НАП).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase