Снимка: БГНЕС

Три деца от столична детска градина спокойно излезли навън и се разходили по улиците. Случайни граждани ги засекли на пазара в “Люлин” в понеделник около 09:30 часа. По думите на директорката на детската градина Дочка Мичева децата са върнати невредими. Избягалите деца са на 3-годишна възраст.

В ефира на bTV директорката заяви, че остава неясно как децата са избягали. “Помощник-възпитателката е тръгнала след тях, но не е успяла да върне две от децата. Едното е стигнало по-далече“, разказа Мичева. „Свързах се с администрацията на район „Люлин“. Сигнализирах в дирекция „Образование“. Обадих се и на родителите на децата“, обясни още тя.

Дочка Мичева посочи, че ще поиска обяснения от персонала какво се е случило, за да може да вземе адекватно решение. „При всички положения ще има наказания по Кодекса на труда. Няма да е забележка, а дисциплинарно уволнение или предупреждение за дисциплинарно уволнение. Предстоят още разговори“, заяви директорката.

Баща, чието дете посещава същата градина, се застъпи за педагозите и каза, че няма информация за протеснени родители, които не искат да оставят децата си в градината. За съжаление, според негова информация, това не е първи случай на избягали деца. “За нас е по-важно генерално да се вземат мерки и да се реши проблемът, за да не може децата физически да успяват да отворят вратата на двора“, каза бащата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase