Снимка БГНЕС, архив

Бетонна отломка от моста на бул. "Цариградско шосе" при Четвърти километър в София падна и проби предното стъкло на автомобил в движение, съобщи bTV. Само по чудо няма пострадали, а щетите са само материални.

Инцидентът е станал в час пик в четвъртък привечер. Мъж пътувал с автомобила си от кв. "Младост" към центъра. Когато минал под моста, върху колата му паднала отломка, която пробила предното стъкло и се стоварила на седалката до него. В автомобила е имало и друг пътник, но той бил на задната седалка, което е спасило живота му.

Мостът е основно ремонтиран през 2014 г., а съвсем скоро съоръжението е било проверявано от екипи на Столична община.

"Не сме констатирали такива нередности. Зимния период, когато падне трафикът, нашите екипи, които са нощна смяна, проверяват всички подмостови съоръжения за образуване на висулки. Това беше проверено преди няколко дни, когато бяха по-ниски температурите и от двете страни и не видяхме промени", заяви шефът на дирекция "Аварийна помощ и превенция" (АПП) към общината Красимир Димитров.

След инцидента мястото е обезопасено и обследването продължава. Трасето няма да бъде затваряно.

"Към момента не е опасно, тъй като вчера предприехме действия по обезопасяване - добави тази сутрин Димитров. - С нашите екипи обезопасихме мястото и взехме вишка. С нашите алпинисти проверихме целия този участък, където беше паднала част от мазилката. Обрушихме всичко, което можеше да падне - махнахме го. Днес продължава обследването на целия мост отдолу от колеги от дирекция "Строителство", така че да може да видим дали има още такива опасни неща и да се предприемат спешни мерки за ремонт на това съоръжение."

Според началника на АПП причината за инцидента е следната:

"Най-вероятно фугата и водата, която се е образувала отгоре от парчето. То е част от изолация, която е паднала. Но днес специалистите, като обследват, ще кажат тяхното мнение."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase