Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Общ преглед

Сериозно ескалира напрежението около националния стадион "Васил Левски“ по време на протести срещу ръководството на БФС.

Протестиращите хвърлиха бомбички и ракети към националния стадион, част от които паднаха и около полицията.  Жандармерията отговори с изваждането на водно оръдие. След отправени предупреждения, Жандармерията използва водно оръдие срещу протеста.

Малко по-късно се включи и второ водно оръдие, което обстрелва протестиращите. След това полицията тръгна на атака към протеста с палки.

Има множество ранени - както протестиращи, така и полицаи.

Полицията успя да изтласка участниците в протеста към бул. "Васил Левски". Едната част от ултрасите са изтласкани към НДК, другата - към Софийския университет.

Феновете подпалиха няколко коли, сред които и микробус на полицията. По бул. "Васил Левски" се разпръскват кофи за смет, които да препречват пътя на полицията.

Протестиращите скандират "Оставка" и ценензурни думи срещу ръководството на БФС и президента му Борислав Михайлов. Те са категорични, че протестът им ще продължи докрай в името на бъдещето на българския футбол.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар