Снимка: БГНЕС

Минералната баня в столичния квартал "Овча купел" ще отвори врати през юни 2024 г., съобщи пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя лично инспектира  ремонтните дейности.

"Това е третата поредна сграда на минерална баня в София, която спасяваме", подчерта столичният градоначалник.

Тя съобщи, че продължава усилената работа по реставрацията на минералната баня, сега се работи по покрива, за да може до края на месеца сградата да е покрита. Строителната площадка беше открита през март тази година.

Оставям на следващия кмет да направи довършителните дейности и да пререже лентата при откриването, заяви Фандъкова. Тя подчерта, че в момента Столичната община изпълнява много обекти, които се работят с осигурено финансиране и остава да бъдат довършени.

Надявам се работата да не спира, заяви кметът.

Общо 8 млн.лв. е стойността на целия проект, половината са осигурени от Столичната община, останалите от, 3,3 млн.лв., са по ОП "Наука и образование".

Два етажа от минералната баня в "Овча купел" ще бъдат превърнати в център за продължаващо обучение и за върхови постижения. Проектът предвижда възстановяване на сградата, реставрация на фасадите, на емблематичните за сградата касетирани тавани. Ще бъдат реставрирани и басейните, като ще има зона с по-гореща вода, каквато не е съществувала преди. (БТА, София Господинова)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase