Продължава пренареждането на жълтите паветата в центъра на София. Изненадваща проверка направи кметът на столицата Йорданка Фандъкова. До 15 септември движението в участъка трябва да бъде пуснато.

Усърден труд и в жега и в студ - така изглежда обстановката пред парламента заради ремонта на ремонтираните вече историческите жълти павета.

"Искам освен да имате постоянен представител и да се контролира непрекъснато и да се правят проби за материалите. А от изпълнителя искам да внимаване да няма увреждане на паветата", каза столичният кмет на отговорните служители от общината, които следят за изпълнението на обекта, съобщи Bulgaria ON AIR.

До този момент са наредени 700 квадрата павета. Новото редене е и по нова технология.

"В момента върви малко по-бавно от предния път, поради това, че се внимава повече", каза ръководителят на строителния надзор Тодор Тодоров.

Използват се специални метални профили, които са част от новата технология за нареждането на жълтите павета.

При проверката нарушения не бяха открити, но и за да не се стига до такива от общината са взели специални мерки.

"Всеки ден специална комисия проверява, преди да се разреши да започне фугирането. Санкции ще има за забавяне ако не се е справила фирмата в срок", каза зам.-кметът на столицата Ангел Джоргов.

Очаква се до средата на септември вече да можем да стъпваме по жълтите павета.

А редом с ремонта пред парламента - такъв започна и в сградата на Народното събрание. Депутатите вече изнасят най-нужните си вещи, за да могат и те от следващия месец да се преместят в новото си, старо работно място - Партийния дом.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase