Снимка: Кадър, Нова тв

Жители в центъра на София се оплакват от непрестанен шум от заведенията в района. По наредба единият от баровете има право да работи до 22.00 ч., но по думите на потърпевшите, работното време не се спазвало. Те са подавали многократно сигнали до Столична общината и до район Средец, но твърдят, че засега нямало резултат.

Заведението спирало работа само след намесата на полицията.

"Живеем на 2 етаж на ул. "Гурко". Вечер след  22.00 ч. пред заведенията се събират тълпи, които пият, пушат и крещят до 05.00 ч. Имаме малко дете и се налага да затваряме прозорците въпреки топлото време", разказа жена, живееща в района. Според нея вече четвърта година са подложени на тормоз от клиентите на завединието, които стоят до 4-5 часа сутринта. Чува се и музиката, тъй като разстоянието е изключително малко.

Живеещите там казват, че нямат нищо против хората да се забавляват, но това не може да става до толкова късно.

"Обещах на съседите да шумоизолираме заведението. След 22.00 ч. гостите ще се качват на 2 етаж. Когато си тръгват, хостесите ни ще им викат такси, за да не се събират отпред", обясни пред Нова тв представител на едно от заведенията.

Имало е медиация, в което управители са обещали, че ще шумоизолират пространството и ще прибират клиентите вътре в заведението, но все още няма резултат.

От полицията само констатират, че има шум, музиката се намалява за 15-20 минути, след което отново се увеличава, обясняват още живеещите в района.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase