Снимка: Bulgaria ON AIR

Цените на стоки и услуги се покачват, а ето че от Столичния общински съвет предлагат да скочи и глобата за неправилно паркирали автомобили. 120 лв. вместо 60 лв. да струва вдигането на кола от паяк. Като причина за двойното увеличение е изтъкнато това, че цената не актуализирана от 2012 година, предава Bulgaria ON AIR.

Всеки ден един екип от Центъра за градска мобилност (ЦГМ) вдига по 8 автомобила. Стоян разбира за предложението за двойно увеличение на таксата, докато плаща на наказателния паркинг в "Дружба".

"2 лв. е на паркинг, тук 60, а 120 лв. за мен това е нечовешко! Живея в "Младост" 2, няма къде да се спира, абсолютно никъде. 1 минута не успях да стигна до колата си да си я взема и проверих в ЦГМ, за да разбера, че са ми я вдигнали. Не знам какво да ви кажа: "Боли ме сърцето!" За втори път ми се случва, ако следващия път ми я вдигнат, вече ще съм дал 250 лв. За е тоя паркинг, дето е пуст! Вместо хората тук да ги пускат да паркират, тук има 2 коли. Взимат на хората парите, това е!", категоричен е той.

Срещаме се с председателя на Транспортната комисия в Столичния общински съвет Карлос Контрера. Според разчетите  инфлацията, по-скъпите консумативи и увеличените заплати на служителите със средно 326 лв. са причината вдигането на един автомобил да струва двойно по-скъпо.
 
"Приблизителната стойност на разходите в момента е около 126 лв., като предложението е цената, която е определена през 2012 г. да се актуализира спрямо разходите и да стане 120 лв.", обясни Контрера.

Дори и с новата цена, услугата ще струва повече, отколкото за нея ще плащат нарушителите. Общинарите обаче няма да предлагат още по-висока стойност, защото се съобразяват с криза.

Засега в таксата за наказателния паркинг не се предвиждат промени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase