Снимка: Софийска вода

"Софийска вода“ временно ще прекъсне водоснабдяването в част от район „Младост“ утре, 1 февруари, съобщиха от дружеството.

Във връзка с монтаж на спирателни кранове на ул. „Околовръстен път“, старата отбивка за ж.к. „Младост“, се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 21:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в:
ж.к. „Младост 2“
ж.к. „Младост 3“
ж.к. „Младост 4“
ул. „Околовръстен път“ от кръговото за ж.к. „Младост 4“ до шоурум "Хюндай"
м. Детски град - района между ул. „Самоковско шосе“, ул. „Синя светлина“, ул. „Проф. Асен Киселинчев“, ул. „Синаница“, ул. „Хитър Петър“
ж.к. „София Вилидж“.

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноски на адреси:
ж.к. „Младост 2“ – пред РУМ
ж.к. „Младост 3“ – пред общината
ж.к. „Младост 4“ – ул. „Самара“ ъгъла с ул. „Филип Аврамов“
м. Детски град – ул. „Сияние“ ъгъла с ул. „Проф. Асен Киселинчев“.

Планираните строително-монтажни дейности са част от мащабна реконструкция на водопроводната мрежа. Целта е поетапно цялата водопроводна връзка, намираща се на ул. „Околовръстен път“, да бъде изградена по нов начин, така че да се елиминира възможността за възникване на аварии в бъдеще и да се повишат възможностите на системата за използване на алтернативни схеми на водоснабдяване.

Реконструкцията на тази връзка е една от най-мащабните дейности за последните десет години. Ще се реконструират общо над 400 м. водопроводи и спирателни кранове с диаметър ф1000 и ф600. Работата по толкова големи съоръжения изисква значително технологично време, тъй като първо водата от тях трябва да се източи, да се извършат самите строително-монтажни работи и след това отново съоръжението да се напълни с вода. За съжаление, поради факта, че се реконструират стратегически съоръжения за мрежата, не е възможно извършването на този без ремонт без прекъсване на водоснабдяването.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase