Снимка: Bulgaria ON AIR

Стотици живеещи и работещи в центъра на София остават без топла вода за пет месеца. Причината е цялостна реконструкция на улица "Цар Иван Шишман", която включва и подмяна на съоръжения на "Топлофикация".

Още по темата

За да бъде извършена рехабилитация на магистралния топлопровод, захранващ голяма част от централната градска част, от днес до 10 октомври на бойлер ще разчитат отделни сгради, намиращи се на улиците "Цар Иван Шишман“, "Ген. Гурко" и "Граф Игнатиев", предава Bulgaria ON AIR.

Срещу ремонта вече е организирана подписка. От "Топлофикация" посочват, че предстоящата цялостна реконструкция на ул. "Цар Иван Шишман" е възможност да бъдат ремонтирани едновременно топлопроводи, водопроводи и канализация. От дружеството обещават, че на засегнатите потребители няма да бъдат начислявани сметки за топла вода до края на ремонтните дейности.

Също от днес спира топлоподаването и към отделни сгради в квартал "Младост 3". Ремонтните дейности ще продължат два месеца и ще засегнат две детски градини в квартала - 56-а и 59-а, както и сградата на районната администрация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase