Снимка: БГНЕС
От днес пада забраната за посещения на национални и природни паркове и планини. Това стана със заповед на здравния министър Кирил Ананиев, който възложи кметовете на общини и на областните управители да създадат необходимата организация за посещения.

Няма да бъде пуснат обаче градският транспорт към такива места, както и лифтовете. Затворени остават хижите и туристическите обекти.

 
Софиянци ще могат да посетят Витоша, но при спазването на строга организация на противоепидемичните мерки, изтъкна кметът на София Йорданка Фандъкова.
Още по темата
 
"Трябва да се спазва разстояние най-малко два метра и половина, а при общуване да се ползват маски и да не се използват беседките и пейките с оглед да не се докосват повърхности, които преди това са били докосвани от други хора", уточни столичният кмет.
 
Екипите на Столична община и Общинска полиция ще организират движението и паркирането на автомобили от "Драгалевци" до Морените и от "Бояна" до Златните мостове, Ветровала и Офелиите. Между 11 и 14 ч тези пътища ще се затварят за автомобили.

На паркинга на хижа "Алеко" ще се допускат автомобили с трудноподвижни граждани и с инвалидни колички.

Забранява се сядането на пейки и в беседки, както и събирането на компании и групи от туристи. Правенето на пикник е допустимо само за членовете на едно семейство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase