Снимка: БГНЕС
От столичния автотранспорт също отправят призив към хората да спазват ограничителните мерки. Основната цел е да се предотврати масовото струпване около Великден. 
 
Върху маршрутната табела на превозните средства е изписан надпис "Оставаме вкъщи днес, за да се прегърнем утре".
 
Марио Евстатиев, специалист по електронни табла, е предложил кампанията. Чрез нея той иска да се обърне внимание на най-уязвимите, а именно нашите баби и дядовци. 
 
"Важно е хората да се вслушат в призивите на ген. Мутафчийски и на политиците, които се изказват всеки ден по медиите, за да можем отново да сме заедно след това и да преминем бързо през кризата с възможно най-малко щети", каза Марио Евстатиев в ефира на Нова ТВ.
 
Шофьорите от столичния автотранспорт са сред хората на първа линия. Въпреки редуцираня график, това остава основното превозно средство в столицата.
 
"Искам да използвам възможността и да благодаря на всички шофьори и на служителите, ангажирани в транспорта.Това са хора, които също рискуват здравето си в изпълнение на служебните си задължения", каза Кирил Георгиев, директор на поделение "Малашевци", Столичен автотранспорт.
 
"Призивът е и да обърнем внимание на близките си. „Всички ние разбираме, опасността която, в момента е надвиснала над България и над света. Призоваваме хората да си останат този Великден вкъщи, да празнуват със своите семейства и да се пазят", допълни Евстатиев. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase