Бюджета на Столичната община за текущата година се разпределят съобразно поетите ангажименти и поставените приоритети, заяви пред Денят ON AIR председателят на финансовата комисия в СОС Георги Георгиев.

Той обясни, че първи приоритет е работата по кварталите. След големите булеварди идва ред и на довеждащата инфраструктура. Вторият голям приоритет е чистотата на въздуха, което означава повече пари за екология.

"Бюджетът, който касае тази тема е увеличен с 12 млн. лв. тази година, които ще отидат приоритетно за чистота на улиците", каза Георгиев пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата

"Проблемът с екологията и чистия въздух е един проблем, който не може да бъде решен с една единствена мярка. Поради което се предприемат комплекс от такива в няколко различни посоки. Обновяването на градския транспорт и пускането на третата линия на метрото. Над 90% от подвижния състав в градки транспорт е подменен", отбеляза председателят на финансовата комисия в СОС.

"Наша обща отговорност е ефективно да управляваме парите на столичани и да се борим и да защитаваме европейско финансиране", смята Георигиев.

Той твърди, че от общината си дават сметка, че не могат да решат всички проблеми наведнъж, с един замах.

"Ние си даваме сметка, че за да има развитие по проблемите, някои от тях трябва да се превърнат в приоритети", допълни Георгиев.

Той смята, че отговорният подход изисква да се предвиждат пари за проекти, за които има готовност да се реализират.

"Софийският бюджет се опитва да решава проблемите на хората, затова е прагматичен и отговорен", отбеляза Георгиев.

"В бюджета има знак за равенство - разходите, които се планират, трябва да са равни на приходите", ясно заяви председателят на финансовата комисия в СОС.

"Бюджетът предвижда възможности, от тук нататък вече е въпрос на конкретна подготовка с проекти", смята Георгиев.

И допълни, че решаването на конретни проблеми изисква конкретни мерки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase