Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Общ преглед
8 тона масло е разлято от цистерна в района на Сточна гара, което причини тази нощ няколко леки катастрофи. Движението през нощта беше спряно в участък от бул. "Данаил Николаев" до ул. "Резбарска" и едното платно на булеварда бе опесъчено.
Още по темата

Движението на колите вече е пуснато, но е доста затруднено и са се образували задръствания. По възможност столичани и гости в града да избягват натоварения район.

Кметът на София успокои, че няма опасност за хората.

"През нощта се работеше по отстраняване на проблема. Районът е опесъчен. Когато е възможно, ще започне и почистване на маслото, което не е опасно за здравето на хората. Въпреки това шофьорите трябва да карат внимателно, тъй като районът е хлъзгав. На шофьора на камиона ще бъде съставен акт. Вече е възстановено движението навсякъде по трасето - по улиците "Резбарска", в дясното платно на бул. "Владимир Вазов", както и кръговото кръстовище на Сточна гара. Работници от почистващите фирми събират пясъка, но тази обработка ще продължи целия ден, за да е максимално безопасно. А през нощта ще затворим улиците, за да бъдат добре измити", заяви Йорданка Фандъкова.

Тя допълни още, че ще сезира прокуратурата, защото е използван голям ресурс, за да може трасето да бъде почистено. На шофьора на камиона се съставят актове в Пето районно управление.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар