Снимка: Helpbook.info

Общ преглед
Обзорът на сигналите постъпили в платформата на Helpbook.info ще започнем с няколко такива от район "Изгрев" в Столицата.

Поради непрекъснато увеличаващия се пътникопоток и поради близостта на метростанция Жолио Кюри и на парк Борисова градина, нашият потребител апелира към общината за изграждане на пешеходна пътека и изкуствена неравност на пътя, тъй като освен обичайния трафик към метрото, непрекъснато преминават възрастни граждани, майки с колички и деца. Чрез изпратената снимка гражданинът дава предложение към отговорните органи къде точно да се изгради съоръжението.

В друга част на същия район проблемът е сходен. Става въпрос за не регламентирана пешеходна пътека, която се намира в непосредствена близост до кръстовището с ул. Николай Хайтов, където трафикът е огромен и се създават предпоставки за инциденти. За това изграждането на съоръжения за улесняване на преминаването на пешеходци е от изключително важно значение.

Същият наш потребител алармира „Метрополитен“- София за неработещ асансьор на метростанция „Жолио Кюри“: „Повече седмица асансьорът на метростанция Жолио Кюри откъм ул. Латинка при подлеза не работи. В рамките на 4 месеца това е втората повреда на асансьора. При последната повреда асансьорът не функционираше повече от 2 месеца. Излиза че за четири месеца е работил няма и два. Това е недопустимо! Явно проблемът не е решен трайно! По този начин се принуждават всички лица в неравностойно положение, майки с колички, възрастни хора, както и други които чувстват необходимост за ползване на асансьор да търсят друг маршрут за достъп до метрото. Ако не се вземат мерки влизате в противоречие с Наредбата за проектиране, изпълнение и поддържане на строежите, в съответствие с изискванията за достъпна среда за населението, включително за хора с увреждания", пише гражданинът като моли за адекватна реакция.

Завършваме днешния обзор със сигнал от район „Витоша“ за самоделно поставени опасни метални остри тръби, бетонирани в тротоара. На улица в квартал „Бояна“, частно лице е поставило необезопасени метални тръби в тротоара като причината за това остава неизвестна. Факт е, че лицето няма право да извършва каквито и да било строително-монтажни работи върху тротоарите, и да поставя импровизирани ограничителни елементи, а въпросните метални тръби са достатъчно ниски, за да не бъдат забелязани от пешеходец. Нашият потребител се опасява, че в съседните имоти има достатъчно малки деца, които могат да се спънат и да се наранят от така поставените безумни елементи. 

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар