Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Общ преглед
Александър Рогачев, мъжът, който изкърти "перките" на столичната улица "Граф Игнатиев", призна, че го е направил, за да изрази гражданската си позиция.

"Аз твърдо исках да заявя, че някой нещо трябва да направи, за да събуди това заспало българско общество", каза той пред Нова тв.

Още по темата
Рогачев допълни, че е направил това в момент на афект, но гневът му е предизвикан от факта, че непрекъснато пешеходци се спъват в тези "перки".

Така е станало и в деня, в който той изкърти съоръженията и сложи два на релсите, като така спря движението на трамваите.

"Видях, че жена ми лежи, потънала в кръв. Брадичката й беше разцепена. Имаше рани по ръцете и колената й. Внесох я на ръце в магазина. Помолих комшията за един "кози крак”, защото тези неща са трудни за пренасяне и ги избутах на трамвайната линия абсолютно умишлено", обясни Рогачев, който стопанисва търговски обекти в района.

По думите му действията му са предизвикали разнопосочни реакции.

"Половината хора ми ръкопляскаха, а другата половина ме обвиняваха във всички земни грехове. Разбирам, че може би съм постъпил неправилно", обясни мъжът.

Заради бунта си той прекара 24 часа в ареста в Първо районно управление.

"Още не знам в какво точно съм обвинен, на 4-ти ме викат на разпит и сигурно тогава ще ми кажат в какво ще съм обвинен, но в случая целта оправдава средствата и съм готов да понеса всяко наказание", каза Рогачев.

Според него на хората им е омръзнало от това всеки нещо да им обещава и нищо да не прави.

А Експертният съвет към главния архитект взе решение да демонтира "перките”.

Те ще бъдат сменени с т.нар. боларди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар