Снимка: Borisovagradina.com

Подробният благоустройствен план за Борисовата градина е напът отново да бъде върнат за преразглеждане, след като кметът на София Йорданка Фандъкова разкритикува някои от одобрените предложения от „Ковачев и архитекти“.

Зам.-председателят на столичния общински съвет Иван Велков и членът на управителния съвет на Съюза на ландшафтните архитекти Весела Калайкова споделят своето мнение по темата в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

„Всички съществуващи спортни съоръжения в Борисовата градина трябва да са функциониращи, за да останат в парка. Визирам колодрума и стадион "Българска армия". Климатичното училище няма нужда да се възстановява. Против съм и да се прави Музей на зелената памет, защото е под сериозен въпрос кой точно ще го посещава“, коментира Калайкова.

"Българска армия" не трябва да се отделя от проблема с Националния стадион. Столична община отдавна трябваше да си постави за цел да реши темата с паркирането и блокирането на града в часовете около даден важен футболен мач. Алтернативата за нов стадион в района на летището е доста примамлива“, смята Велков.

Темата с обособяването на голям паркинг за двата стадиона в парка е особено чувствителна, тъй като това е едно от незаменимите условия за изграждането на модерен футболен стадион, от какъвто има нужда националният отбор по футбол и клубният ЦСКА.

Повече подробности по темата може да откриете на страницата на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase