Снимка: архив "Булфото"

Парламентът харчи ударно близо 170 000 лева за ремонти, строителни материали, работни дрехи за служителите си, поддръжка на системата за гласуване на законотворците.

На сайта на Народното събрание вече са публикувани обществените поръчки за състезанието на фирмите, които искат да работят с институцията.

60 хиляди лв. ще похарчи парламентът за една година за доставка на строителни материали, ВиК, Ел, ОВиК и др. части и консумативи за поддръжка и ремонт на сгради, помещения, машини и съоръжения на Народното събрание.

Предвидено е  17 хиляди лв. без ДДС  да отидат за крушки и други електроматериали, 11 000 лв. за ВиК части, 22 000 за строителни материали и консумативи.

Отделно 72 000 лева ще струва поддръжката на системата за гласуване на законотворците, която е с биометрични данни. Договорът с фирмата, която спечели обществената поръчка, ще е за година.

За 60 артикула работни дрехи и обувки за техниците, чистачките, майсторите, готвачите, служителките в кафенетата и столовете, сервитьорите, телефонистките, рехабилитаторите ще бъдат похарчени над 37 хиляди лева от бюджета на НС.

Новите дрехи са за служителите към администрацията на парламента в София и към почивната база за депутатите във Велинград.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase