Снимка: Булфото, архив

Очаквано засилен трафик в последния от празничните дни. Близо триста хиляди автомобила се очаква да влязат в столицата до края на деня.

Тапи има на тунел "Витиня", където обаче има и засилено полицейско присъствие. Там униформените следят най-вече за шофиране в аварийната лента.

Колоната от автомобили стигаше до над 3 километра, а за задръстването допринася и ремонтът в района, който продължава вече повече от година над срока за изпълнение, съобщи Bulgaria ON AIR.

От "Пътна полиция" обявиха, че днес не е имало сериозни инциденти през деня, а засиленото им присъствие допринася за отговорното поведение на водачите. Тежкотоварните камиони все още са спрени, но те се връщат на пътя в 20:00 часа.

На входа на София откъм магистрала "Тракия" също имаше задръстване, което беше причинено от блокирано кръстовище от жители на квартал "Горубляне", които за втора поредна неделя излязоха на протест.

Демонстрацията им продължи около час, а движението беше отбивано още при село Герман. Стигна се и до напрежение между полицаи и протестиращи, защото те не бяха допуснати да излязат на пътното платно.

От Столичната община обясниха, че гражданите нямат право да блокират път, а само да се съберат и да изразяват тихо недоволството си и без да пречат на движението.

Иначе протестът на хората е продиктуван от това, че Столичната община иска да направи парк върху терени, които са собственост на жители на "Горубляне".

Хората казват, че в продължение на години са плащали данъци и искат дебат, за да се реши как да им върнат парите, които са вложили в земи, които сега не могат да използват.

След края на протеста движението в района е нормално интензивно за подобен ден. Жителите на "Горубляне" обаче казват, че следващата неделя протестът им ще се проведе отново.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase