Снимка: Bulgaria ON AIR

Граждани срещу строежите в "Обеля". За пореден път жителите на квартала излизат на улицата, за да изразят недоволството си от лошата инфраструктура, застрояването на зелените площи и недостатъчния брой детски площадки, градини и ясли.

Още по темата

Разстоянието между строящия се обект и сградите в района е няколко метра. Гражданите посочват, че то не е достатъчно, тъй като при отводняване на строителната зона, намираща се между блок 117 и 116, мазетата на блок 116 са били наводнени.

Те обясниха, че децата им няма къде да се играят, няма детски градини и има една детска площадка, която е заградена също със строеж. В района зелени зони почти не са останали.

"Абсурдът е на лице. Фактът, че са си позволили лукса да изкопаят и завземат паркоместата, за какво говорим? Освен това всички знаят, че когато мястото, дори да е частно, е в разрез с живущите наоколо, общината е тази, която трябва да предприеме мерки, да обезпечи собственика на земята и да използва терена за общинска собственост, която да е в полза на живущите", сподели пред Bulgaria ON AIR жителка на квартала.

Днес се очаква да се срещнат кметът на района, архитектът на района и главният архитект на София - Здравко Здравков. Жителите на квартала обявиха, че ще протестират и тази неделя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase