Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Новият вицепремиер Марияна Николова, която зае мястото на Валери Симеонов, обяви че нейни основни приоритети ще бъдат икономиката, демографската политика и повишаване на доходите на хората.

Тя настоя, че е избрана от коалицията "Обединени патриоти" и не пожела да коментира защо депутатите от "Атака" не са я подкрепили.

Още по темата

"Не мога да коментирам представителите на "Атака", аз съм излъчена от коалиция "Обединени патриоти" и съм избрана от Народното събрание. Аз считам, че имам подкрепата на кабинета и че ще има приемственост по последователна политика за изпълнението на правителствената програма", отсече тя.

На въпрос дали би търсила подкрепата на Волен Сидеров, тя отговори, че е готова на разговори с всички народни представители.

Тя отрече и информациите някога да е била телевизионна водеща или да е членувала в партия. Уточни и че в момента не е член на Софийската адвокатска колегия.

Попитана дали ще продължи с тона на Валери Симеонов към майките на деца с увреждания, тя посочи, че "преди всичко е майка".

"Аз съм майка на първо място и към конкретно дете не бих направила изказване. Моят изказ не е такъв по принцип", каза тя.

Тя добави и че ако ресорът й се запази, какъвто бе на Валери Симеонов, нейният приоритет ще са демографската криза и децата.

Николова помоли и за толеранс от 1-2 седмици, за да може да се запознае с приоритетите и политиките на кабинета, като се мотивира с това, че току-що е встъпила в длъжност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase