Според пострадалия – апашите са двамата мъже, напускащи заведението. Снимка: Facebook

Ловки джебчии отмъкнаха парите на мъж в заведение в столичния квартал "Дружба".

Николай Попов сам алармира за инцидента в социалната мрежа Facebook, публикувайки кадри на престъпниците, заловени от охранителните камери.

Те стоят на съседната маса с гръб към него и с отработено движение отмъкват парите от портфейла му, сложен в джоба на якето му.

В профила си той написа: "Внимавайте, тези двамата ме обраха преди час (13:05 ч.) докато обядвах в заведение по схемата - седят на съседната маса, единият следи, другият с гръб към мен бърка в джоба на якето ми, което е на облегалката на стола и без да вади портфейла го изпразва от банкноти.

Веднага след това стават и си тръгват. Случаят е в "Грило" в кв. "Дружба". Снимките и видео са ми предоставени от собственика на заведението, за което му благодаря. Ако някой има инфо или ги разпознае, моля да се свърже с мен, ще почерпя само да ги открия тези убавци..."

Публикацията на Попов е била споделена от над 200 души. Джебчиите все още не са арестувани, но в коментар към поста мъжът благодари на всеки, разпространил статуса му и обяснява, че не залавянето на апашите е целта, а предотвратяването на други подобни инциденти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase