Общ преглед

Нямаме данни за сериозни щети по инфраструктурата, увери кметът на София Йорданка Фандъкова, която провери работата по почистването на участък от Владайската река.

"Това се дължи и на дейностите по превенция - почистването на шахти, почистването на речни корита", допълни тя.

Още по темата

Кметицата посочи, че обемът дъжд, който е бил паднал вчера, е невъзможно да бъде поет от канализацията.

"Като цяло, мисля че за всички е ясно, че особено в града проблеми с оттичането почти нямаше. Там, където имаше те бяха свързани или с подземни нива, каквито са подлезите и транспортните тунели, или са свързани с проблеми със самата инфраструктура", посочи тя.

"По отношение на метрото искам да повторя, че метрото не е спирало да се движи. Имаше наводнени метростанции и входове към тях. Ясно е, че при тежки наводнения винаги може да се стече вода по стълбите, тъй като са под земята", каза още кметът на София.

"Сериозен беше проблемът в подлеза на бул. "България" и бул. Акад. "Иван Гешов" и в този на бул. "България" и бул. "Гоце Делчев", каза още Фандъкова.

"Искам да призова гражданите и да ги помоля всички да се включим в работата по превенцията. Най-вече да не изхвърлят сериозни отпадъци в дерета и речни корита. Едрогабаритни отпадъци могат да блокират дерето и да станат наистина сериозни проблеми", каза още столичният кмет.

Получени са 1500 сигнала, от които 900 са били за сгради и само 3 за паднали дървета. Ключово в такива моменти е почистването на деретата и отводнителните шахти.

От МВР съобщиха, че пожарните служби са реагирали на над 250 сигнала за наводнени улици, мазета, приземни етажи, подлези, ресторанти, детски градини и други, но няма информация за пострадали или бедстващи хора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар