Общ преглед

Упорството и сигналите дават резултат - в столичния квартал "Младост 4" вече слагат кашпи на булевард, където доскоро куриерски фирми паркираха камионите си на зелени площи.

За проблемът алармира жител на квартала и изпрати снимки до Dnes.bg. Сигнали бяха качени и в платформата Helpbooк.info.

Още по темата

В резултат на сигналите КАТ започна да действа. Постапвят се бетонни кашпи върху зелените площи на бул. "Александър Малинов" и така камиони няма да могат да паркират върху зелените площи, което не само, че унищожава и малкото зеленина в столицата, но и внася допълнителна мръсотия.

"В резултат на сигнал от гражданин, общината съвместно с КАТ започна да предприема серия от мерки за разрешаване на проблема, като в момента се поставят бетонни кашпи върху зелените площи. В очакване сме в предвидения от закона срок да получим и официален отговор от компетентните институции", коментира мениджъра на платформата Иван Николов.

Ако и вие имате сигнал, който искате да подадете - можете да го направите в Helpbook.info. Не само ще подадете сигнал към институциите, а допълнителното медийно отразяване ще даде гласност на проблема.

Тъй като всеки ден се сблъскваме с проблеми по улиците, по пътищата, в институции и т.н. е нужно подаването на сигнали, за да бъдат решени проблемите ни да стане по-лесно и достъпно. Твърде често обаче подаването на сигнали към отговорните е тромаво и трудно.

Тук на помощ идва HelpBook.info. Сайтът на Investor Media Group е платформа, на която граждани подават сигнали за нередности от всяко едно място в България. Така се осъществява възможност за публична комуникация с институциите и прозрачност при тяхното решение.

Всички изпратени сигнали и отговорите от институциите се публикуват в HelpBook.info, където могат да бъдат разгледани, споделени и подкрепени от останалите потребители на платформата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар