Снимка: Монитор

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и кметът на Столична община Йорданка Фандъкова ще открият новопостроената пътна връзка от бул. "Брюксел" до летище София, съобщиха от Министерство на транспорта. Лентата ще бъде прерязана тази сутрин в 9:30 часа.

Проектът с обхват от бул. "Брюксел" до ул. "Мими Балканска" е на обща стойност 13,7 млн. лв. с ДДС, а финансирането е осигурено от бюджета на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Строителните дейности стартираха през септември 2016 г., а срокът за пускане на няколко пъти беше удължаван. Първоначално пътната връзка трябваше да бъде готова през октомври, след това през ноември, беше удължена и за трети път до края на миналата година. Последният обявен срок беше за февруари тази година, но трасето е готово два дни преди официалното откриване на българското председателство на ЕС.

В обхвата на дейностите е включено изграждането на директно скоростно трасе от бул. "Брюксел" до Терминал 2 на летище София и две пътни връзки до Терминал 1.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase