Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов призова шофьорите да спазват ограниченията, за да няма катастрофи и жертви по пътищата.

"За съжаление там, където правим пътища, започват да правят катастрофи. Това са 6 платна, километри дълги. Нека е за спестяване на време, за по-комфортно и приятно каране, да не е след това да слагаме китки и паметници по него", коментира министър-председателят при проверката на източната тангента на Софийския околовръстен път.

Още по темата

Той настоя, че жертвите на инциденти не трябва да намаляват със сегашните 10%, а със 100%. "Всеки един живот ни е важен", допълни Борисов, цитиран от "Фокус".

Премиерът акцентира и на това, че в района камерите са засекли много нарушения.

"Дошъл съм не толкова да се покаже пътя, а искам да покажете там, където са камерите, че само за вчера имаме 310 превишения на скоростта и то на много голям процент", настоя Борисов.

"Ако някъде имаше море преди време, това беше този път. Всеки, който е минавал, знае, че падаха пломби", коментира състоянието на пътя премиерът и уточни, че от понеделник започва рехабилитацията на трасето до АМ "Тракия".

"Догодина започваме ж.к. "Младост" - АМ "Тракия". Паралелно с това върви и отчуждаването, и проектирането на "Цар Борис - Люлин" и по този начин ще затворим целия многолентов пръстен на София, който ще направи преминаването от един квартал в друг вместо през центъра, да се обикаля, както е във всички съвременни столици", обясни премиерът.

Регионалният министър Николай Нанков допълни, че участъка на Софийския околовръстен път от Казичене до бул. "Ботевградско шосе" е най-натовареният.

"Над 20 000 автомобила на денонощие минават по него. Това е най-натовареният в България тежкотоварен трафик участък", каза той.

"Положили сме 9 км мантинели, маркировка, обезопасяваме и осигуряваме безопасно движение с трафик камери, като понастоящем ще има повече мобилни такива. Поне още една камера трябва да поставим в този участък", заключи министърът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase