Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

С още 1 млн. лв. ще бъдат ремонтирани до края на годината улици в крайните квартали на София. Това реши

Столичният общински съвет ще отпусне 1 млн. лв. за ремонти до края на годината улици в крайните квартали на София, стана ясно при приемането на преразпределение на бюджета на столицата за тази година.

Още по темата

От програмата за отчуждаване и изкупуване на имоти в столичната каса са останали 9 млн. лв. От тях 6 млн. ще отидат за метрото, по 1 млн. лв. пък ще бъдат вложени в изграждането и поправка на улично осветление, както и в почистването на речни корита, обясни зам.-кметът по финанси Дончо Барбалов, цитиран от "Монитор". Относно бюджета на общината за 2018 г, той заяви, че предстои по ресорните комисии всеки да представи приоритетите си за работа. До края на ноември Барбалов се надява, че нужните пари за следващата година ще бъдат ясни.

Зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев пък обеща, че от големите ифраструктурни проекти започнати това лято, нито един няма да остане за догодина. Той заяви, че още не платено на фирмите изпълняващи в момента ремонти и довършителни работи по булевардите "Дондуков", "Монтевидео" и "Каблешков". По думите му сагата с "Дондуков" категорично ще приключи до 20 ноември, когато движението по централния булевард ще бъде пуснато.

Йорданка Фандъкова пък заяви, че няма да им компромиси към фирмите, които бавят крайния срок на ремонтите и работят некачествено и обясни, че в момента се правят огледи и текат процедури по приемане на обектите.

"Цялостните ремонтите предизвикват сериозни затруднение за гражданите и веднага щом е възможно пускаме движението, което не означава, че проекта е завършен, приет и разплатен", каза кметицата. В последните години санкциите, които са наложени на строителните фирми са 2,7 млн. лв.

"Глобяваме всички фирми без изключение и се вижда, че няма чадър на никоя от тях, каквито спекулации чувам напоследък", каза Фандъкова и допълни, че се извършва контрол и над надзорните фирми следящи ремонтните дейности.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase