Снимка: Germi Art & Entertainment

Общ преглед
Католическата катедрала Мескита де Кордоба затвори врати за частен концерт на именития музикант Лесли Хауард, когото очакваме в края на месеца и в България. По време на 8-ия Международен пиано фестивал и само месец преди гостуването на маестро Хауард у нас, австралийският пианист и композитор свири религиозни творби, които описват християнската Кордоба чрез композициите на Ференц Лист и Йохан Себастиан Бах. Сред публиката присъстваха популярни личности и кралски особи, а това беше заключителният концерт на фестивала.

Лесли Хауард - световноизвестният виртуозен пианист, композитор, интерпретатор и най-задълбочен познавач на композитора Ференц Лист – идва в София за концерт в зала "България" на 30 октомври по покана на Germi Art & Entertainment и със специалното участие на оркестър Камерата Орфика НБУ.
 
В зала "България" на 30 октомври маестро Хауард ще изпълнява творби на Ференц Лист – композитора, когото той сам нарича "първата голяма звезда на музиката" заради това, че австроунгарецът е изобретателят на рецитала във формата, познат и днес. Австралийският пианист Хауард е роден в Мелбърн през 1948 г., в момента живее в Лондон и е световноизвестен като най-великия експерт в изпълненията на Лист.
 
Оркестър Камерата Орфика НБУ ще акомпанира на носителя на рекорд за Гинес за най-голям звукозаписен проект на соло артист Лесли Хауард на 30 октомври. Камерата Орфика НБУ е свирил с изтъкнати световни солисти на концерти и турнета в Австрия, България, Финландия, Полша, Литва, Швейцария, Италия, Турция и Япония. Записите на оркестъра включват творби на Бах, Вивалди, Джеминиани, Тартини, Моцарт, Менделсон, Шуман, Брук, Паганини, Чайковски и др.

Билетите за концерта на Лесли Хауард в зала "България" на 30 октомври са в продажба в мрежата на Eventim и Ticketsbg. В събитието във Facebook може да намерите актуална информация за концерта.

Концертът се осъществява с любезната подкрепа на Столична община.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар