"Маймунарника" е любима дестинация на много меломани в столицата. Снимка: Булфото

Собствениците на едно от емблематичните места за софийските меломани - "Маймунарника", ще трябва да освободят общинските площи, които заемат в Борисовата градина. До началото на ноември същото трябва да сторят от автокъща "Капитолия" и заведението "Веселото село", съобщава "24 часа".

Договорите за наем на общинските терени със "Софийски имоти" са изтекли отдавна, а миналият месец кметът Йорданка Фандъкова възложи на общинското дружество да направи одит на договорите за наем на обекти в парка и да предприеме стъпки за прекратяване на тези, които са изтекли или с наематели, които системно не спазват ангажиментите си по тях.

"Изпратили сме писма до наемателите на трите обекта в края на септември. С тях даваме едномесечно предизвестие за освобождаване на общинските имоти. След като то изтече, наемателите имат 7 дни да освободят доброволно имотите", обясниха от "Софийски имоти" ЕАД.

Премахването на трите обекта е предвидено и в проекта за устройствен план на Борисовата градина, който обаче все още не е приет от Столичният общински съвет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase