Снимка: flckr

Верига сладкарници цака клиентите си с 15 лв. такса "нож" за рязане на на тортата. За иновативната такса съобщи Теодора Иванова от Facebook групата "Майките на София".

"Ако искаш да си купиш цяла торта от сладкарници "Неделя" и помолиш едно парченце от нея да ти отрежат за консумация на място за детенце на четири години, което плаче за нея, освен цената на тортата, поискаха 15 лв такса "рязане". Такъв бил редът в тези сладкарници. Редно ли е? Може би има и такса "дишане на въздух". Не купихме тортата, но не само поискаха 15 лв. за рязане, а и отказаха да ни дадат и нож", написа възмутената майка.

Според нея неприятната случка се разиграла в сладкарница в столичния квартал „Слатина“.

Проверка на "Монитор" показа, че в сладкарници "Неделя" има такава такса и тя се нарича "Обслужване на тортата". Тя се плаща, когато клиент поиска тортата да се нареже за консумация в заведението.

Неотдавна начислена такса "Празен стол" в ресторант в Созопол взриви социалните мрежи и предизвика лавина от реакции. Заведението там беше поискало от туристи пари за незаети места. На разпространена в интернет касова бележка се вижда как за четири резервирани, но незаети стола, ресторантът е начислил по 20 лв., или общо 80 лв.

Впоследствие се появи и такса "Нищо" в заведение в Харманли. Макар да се оказа, че е приятелска шега между близки, Комисията за защита на потребителите погна таксите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase