Снимка: архив Reuters

Почти 2 седмици десетки квартали в София ще останат без топла вода. Причината е спирането на ТЕЦ "София Изток" за периода от 30 август до 11 септември заради ремонтни дейности.

Нормално ли е в 21 век хората да остават без топла вода толкова дълго време провери репортерът на Bulgaria ON AIR Асен Манасиев. Той разговаря с граждани, дошли да си напълнят вода от чешмите на Централната минерална баня в София.

Още по темата

Някои от тях споделиха, че одобряват плановите ремонти на топлопреносната мрежа и поради тази причина оправдават временното неудобство. Други пък приветстваха идеята, ако градската баня работеше, да се изкъпят в нея.

"Естествено, защо не? То е обществено място. Човек отиде, изкъпе се, изпие едно кафе - това си е социален контакт. Колкото има повече неща, атракции, толкова по-добре. Приятно е било, това е направено за хората. Така би трябвало да бъде. Не всички хора имат топла вода и по принцип хубаво беше банята да е отворена", разказа един от попитаните граждани.

"Използвала съм услугите на банята - и плавалнята, и банята, и ваните - всичко!", спомни си друга жена, която без колебание заяви, че би отишла отново.

Днес обаче в емблематичната сграда на Централната минерална баня отдавна не ходят да се къпят. Тя е превърната в музей и е обявена за паметник на културата с национално значение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase